Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
04 December 2014

Vrouwen vaker kanker door overgewicht dan mannen

Door: Karine

Jaarlijks zijn er in Nederland bijna 5.000 nieuwe gevallen van kanker toe te schrijven aan overgewicht. Wereldwijd gaat het om bijna een half miljoen nieuwe gevallen per jaar. Het aantal gevallen van kanker door overgewicht is hoger bij vrouwen dan bij mannen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie in samenwerking met het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.

Dat het aantal gevallen van kanker door overgewicht hoger is bij vrouwen dan bij mannen, komt doordat veelvoorkomende vormen van kanker bij vrouwen een sterk verband hebben met overgewicht. Ruim 75% van de gevallen van borstkanker na de menopauze, baarmoederkanker en dikkedarmkanker wordt toegeschreven aan overgewicht.

De rol van overgewicht als belangrijke risicofactor voor kanker wordt steeds duidelijker in wetenschappelijk onderzoek. Volgens het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is tot nu toe voor 9 soorten kanker een relatie met overgewicht aangetoond: darm-, slokdarm-, alvleesklier-, nier-, baarmoeder-, borst- (bij vrouwen na de menopauze), eierstok-, galblaas- en gevorderde prostaatkanker.

Bron: Wereld Kanker Onderzoeks Fonds

 

Gerelateerd nieuws: Dikke mannen meer kans op prostaatkanker


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten