Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
20 January 2017

Voedselverspilling Radboudumc gedaald tot 11%

Door: Angela

Voedselverspilling Radboudumc gedaald tot 11%

Sinds 2012 is de verspilling van voeding voor patiënten in het Radboudumc gedaald van 40% tot 11%. Deze forse daling wordt met name veroorzaakt doordat patiënten direct aan het bed hun eten kunnen kiezen en er meerdere keren per dag kleinere gerechten worden aangeboden. Omdat de patiënt ter plekke kiest waar hij of zij zin in heeft, wordt voedselverspilling enorm beperkt.

7 eetmomenten

In het Radboudumc krijgen patiënten gedurende de dag op 7 eetmomenten kleine, smaakvolle gerechten geserveerd, gedifferentieerd naar alle patiënt- en dieetgroepen. Per ronde heeft de patiënt de keuze uit 3 verschillende gerechten, die op gastvrije wijze worden aangeboden door speciaal opgeleide voedingsassistenten.

FoodforCare

Het Radboudumc werkt hierbij sinds 2014 samen met FoodforCare, een initiatief van jonge kankerpatiënten, Radboudumc en Maison van den Boer. In totaal is er een assortiment van 800 kleine gerechten bij FoodforCare. Deze bevatten verse ingrediënten en de voedingswaarde is afgestemd op patiëntengroepen. Uit patiënttevredenheidsonderzoek blijkt dat patiënten FoodforCare waarderen met een 8,6 (voeding) en een 9,5 (service door voedingsassistent). Of FoodforCare ook bijdraagt aan een optimale voedingsinname, wordt momenteel wetenschappelijk onderzocht.

Bron: Radboudumc


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten