Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
26 June 2015

Voedingsinformatie fastfood werkt, maar alleen voor hoogopgeleiden


Als fastfoodrestaurants de calorieën en andere voedingsstoffen vermelden, leidt dit tot de aankoop van minder calorieën bij hun klanten. Maar: dit geldt voornamelijk voor klanten in de hogere inkomensklassen en met een hoger opleidingsniveau.

Dit blijkt uit onderzoek, gepubliceerd in Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics. Bij 329 klanten van McDonald’s in de VS werd door middel van straatinterviews onderzocht of ze zich bewust waren van de voedingswaarde die op het menu vermeld staat. Ongeveer 60% van de respondenten wist van deze informatie, maar slechts 16% zei deze informatie ook te gebruiken. Mensen met een hoge opleiding of uit een hogere inkomensklasse waren zich meer bewust van de voedingsinformatie en gebruikten die ook vaker. Degenen die de informatie gebruikten, kochten maaltijden met gemiddeld 146 minder kilocalorieën.

Bron: Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics

 

 


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten