Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
21 June 2017

Voeding & je gezondheid. Ziekten voorkomen en behandelen

Door: Karine

Voeding & je gezondheid. Ziekten voorkomen en behandelen

De Consumentenbond heeft een nieuw boek uitgebracht voor iedereen die voeding wil toepassen om meer grip te krijgen op zijn of haar eigen gezondheid. Het boek “Voeding & je gezondheid” gaat in op de soms verrassende rol van voeding bij veelvoorkomende aandoeningen, van diabetes tot het prikkelbaredarmsyndroom en staar, en van reumatoïde artritis tot hart- en vaatziekten en COPD.
Preventie en behandeling
Het boek geeft een overzicht van tientallen ziekten en aandoeningen waarop voeding invloed heeft. Het is geschreven door een diëtist en een voedingswetenschapper. Aan bod komt hoe de juiste voeding helpt bij preventie én bij behandeling van ziekten. Het boek laat de lezer zien dat je met voeding het ontstaan van ziekten kunt uitstellen of zelfs helemaal voorkomen. En als je een ziekte hebt, kun je met je voeding het verloop vaak positief beïnvloeden.
Diëtist is dé expert
Het boek is geen vervanging van een bezoek aan arts of diëtist. De diëtist is dé expert op het gebied van voeding bij gezondheid en ziekte en kan lezers helpen bij het aanpassen van de voeding, zo schrijven de auteurs in het voorwoord.

Voeding & je gezondheid. Ziekten voorkomen en behandelen. Angela Severs en Christel Vondermans, Consumentenbond, ISBN 9789059513884, 160 pagina’s, € 25,- (voor Consumentenbondleden € 20,50). Het boek is ook verkrijgbaar als E-book voor € 16,50 (€ 13,50 voor leden). Het boek is te bestellen in de webshop van de Consumentenbond


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten