Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
29 August 2011

Vitamine D tekort bij ruim 80% Europese jongeren

Door: Reina

Sushi eten

Uit onderzoek blijkt dat 81% van de jongeren in Europa een tekort heeft aan vitamine D. Bij 15% hiervan is er zelfs sprake van een ernstig gebrek. Verder had 39% onvoldoende en 27% een gebrek aan vitamine D. Deze resultaten zijn gepubliceerd in het British Journal of Nutrition.

Het onderzoek is uitgevoerd bij ruim 1.000 adolescenten van 12,5-17,5 jaar in 9 EU-landen binnen het project Healthy Lifestyle in Europe by Nutrition in Adolescence (HELENA). Nederland neemt overigens niet deel aan dit onderzoeksproject.

De vitaminestatus werd volgens de internationale richtlijnen ingedeeld in 4 groepen: voldoende/optimaal (> 75 nmol/l), onvoldoende (50-75 nmol/l), gebrek (27,5-49,99 nmol/l) en ernstig gebrek (< 27,5 nmol/l). Uit het onderzoek bleek ook dat de vitaminestatus verbeterde met het stijgen van de leeftijd en verslechterde met een toenemende BMI.

Bron: BJN


Carl Caers, , 24 May 2012:
De geld- en machtindustrie (u zal zelf wel slim genoeg zijn om te beseffen wie hier allemaal mee bedoeld wordt) brainwatcht de mensen al tientalle jaren, met als gevolg een angstpsychose voor zon en zonnebank. Volgens deze mafia is de zon en de zonnebank gevaarlijk, je moet wel volop cremes smeren met SPF. Wat men niet zegt, is dat cremes met SPF 8 reeds 97.5% , en cremes met SPF 15 zelfs 99% v/d vitamine D-vorming tegenhouden !!!
Het gevolg is dat de bevolking, zelfs van kindsbeen af teweinig vitamine d opdoet, en zeker geen of veel te weinig opslaat als reserve voor de herfst en winter - dan doet men immers niks vitamineD-vorming op via zon, omdat de zonkracht te laag ligt (dat zegt men ook niet). Vervolgens wil men dan miljarden verdienen met de mensen vitamineD-pillen te laten kopen... en de cirkel is rond; oh ja : enkel nog wat leugens verkopen omtrent de zonnebank, want dat is voor hen roet in het eten! De zonnebank levert uiteraard vitD - doe zelf de test maar : bij te korten 3x/week 15-20', en laat na 2maand uw bloed terug testen !!! Wat ik u zeg : luister naar wat o.a. prof. Joan Moan zegt : iedereen zou moeten zonnebanken in herfst en winter; dan zouden er wereldwijd miljoene mensenlevens gered worden... in Belgie méér dan 10 000 ! want tekort aan vitamineD= meer kans op allerlei kankers, hartziekten, bloedvatziekten,diabetes etc etc.
LEES: www.leefbewust.com/themas/vit_d.html
Deze serieuze professoren (alhoewel intern. befaamd) komen )nooit of praktisch nooit aan bod i/d media ; ze mogen niet ! --- in hoeverre is de media etc...omgekocht ? Ik ga hier niet op antwoorden, want dan kan ik serieuze problemen krijgen...Ik ben diëtist en zonnebankuitbater; ik heb genoeg gezien en meegemaakt hieromtrent;
Nog een laatste aanbeveling als gedipl. diëtist: via voeding kan je nooit voldoende vitamine D binnenkrijgen of je moet massa's vetzakkerij eten ... doe gewoon zoals onze voorvaders : kom normaal buite en in de zon en laat je huid stelselmatig wennen zonder verbranden, en/of ga professioneel onder de zonnebank ! -
Mvg , Carlos Vela
Suzan Bijleveld, , 06 September 2011:
wanneer komt er nu eens een vit D campagne? Je hoort steeds meer over tekorten, nu zelfs bij jongeren,met allerlei mogelijke vervelende gevolgen van dien en tóch is voldoende Vit D nemen bij het grote publiek nog steeds niet bekend. Dit kost de gezondheidszorg ook veel onnodig geld.
Voedingscentrum waar blíjven jullie toch??

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten