Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
22 July 2016

Vitamine D-supplement voor alle Britten, vooral in herfst en winter?

Door: Reina

Vitamine D-supplement voor iedereen, vooral in herfst en winter?

Iedereen in het Verenigd Koninkrijk heeft 10 microgram vitamine D per dag nodig. Dat stelt Public Health England (PHE) in een advies aan de overheid in het Verenigd Koninkrijk. Dit is gebaseerd op een review van de Scientific Advisory Committee on Nutrition (SACN). Iedereen ouder dan 1 jaar zou in de herfst en winter het gebruik van een vitamine D-supplement moeten overwegen. De aanbevolen inname wordt namelijk vaak niet gehaald. De gemiddelde voeding in het Verenigd Koninkrijk bevat slechts 3 microgram vitamine D.

Meer vitamine D-rijke producten

Een andere manier om de inname van vitamine D te verhogen is veel meer vitamine D-rijke producten als tonijn en zalm of vitamine D-verrijkte producten consumeren, aldus de PHE. Baby’s wordt een supplement van 8,5-10 microgram aanbevolen om zeker te zijn dat ze naast borstvoeding voldoende vitamine D binnen krijgen. Baby’s die meer dan 500 ml zuigelingenvoeding drinken, krijgen voldoende binnen omdat deze voeding standaard verrijkt is.

Herfst en winter

Volgens de SACN heeft iedereen in het Verenigd Koninkrijk, met uitzondering van baby’s, dagelijks 10 microgram vitamine D nodig om botten, spieren en gewrichten gezond te houden. Omdat in de herfst en winter de zon relatief weinig schijnt en de huid dan minder vitamine D aanmaakt, is vooral verrijking in herfst en winter belangrijk volgens de PHE. In Nederland geldt al een suppletieadvies voor kinderen tot 4 jaar, ouderen, zwangere vrouwen en mensen met een getinte huid of andere mensen die onvoldoende zonlicht op hun huid krijgen. Voor ouderen geldt in Nederland een suppletie van 20 microgram vitamine D per dag.

Bron: GOV.UK

 

 


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten