Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
02 December 2015

Virtual reality voor meer begrip bij eetstoornissen

Door: Reina

Virtual reality voor meer begrip bij eetstoornissen

Stichting Human Concern zet als eerste eetstoorniskliniek virtual reality in om meer begrip voor mensen met een eetstoornis te creëren bij doorverwijzers, therapeuten en naastbetrokkenen. Er zijn 3 virtual reality films gemaakt, die de complexiteit van een eetstoornis invoelbaar en inzichtelijk maken. De films met z'n 360 graden-beelden en geluid worden bekeken door een virtual reality-bril.

Compassie en begrip

Compassie en begrip zijn essentieel voor een succesvolle behandeling, maar worden meestal door cliënten gemist, zo blijkt uit onderzoek. Mensen met een eetstoornis worden vaak niet begrepen en voelen zich geïsoleerd. Geregeld krijgen zij te horen: 'Ga toch gewoon weer eten', terwijl dat nu juist het symptoom is van hun probleem. Dankzij de virtual reality hoopt de stichting meer begrip te creëren, zodat onder andere hulpverleners beter in staat zijn cliënten de empathie te geven die ze nodig hebben op weg naar herstel.

Reactie vader

Op RTL4 bij Editie NL was donderdag 26 november een item te zien waarbij een cliënt van Human Concern met haar vader de virtual reality film bekeek. Bekijk de reactie daarop.

Bron: Human Concern

Gerelateerd nieuws:
Veel jonge meiden veroordelen eigen eetgedrag
Nederlandse Eetstoornissen Register gelanceerd
Een eetstoornis overwinnen, kan dat?


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten