Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
13 December 2010

Verwijzing naar diëtist binnenkort niet meer verplicht

Door: Angela

Diëtist met cliënt

Per 1 juni 2011 worden diëtisten, in navolging van fysiotherapeuten, oefentherapeuten en mondhygiënisten, ook direct toegankelijk. De verplichte verwijzing van de (huis)arts voor een consult of behandeling door een diëtist komt daarmee te vervallen. Dit heeft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) Edith Schippers op 7 december besloten.

Het besluit geldt niet alleen voor diëtisten maar ook voor een aantal andere paramedische beroepsgroepen, namelijk logopedisten, ergotherapeuten, orthoptisten, huidtherapeuten en podotherapeuten.

De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) is blij met het besluit. In een persbericht stelt de NVD: ‘De directe toegankelijkheid voorkomt onnodige belasting van de huisarts en stimuleert multidisciplinaire samenwerking omdat verloskundigen, fysiotherapeuten en eerstelijns psychologen ook kunnen verwijzen. De directe toegankelijkheid zal niet tot kostenstijging leiden, daar de kosten van het huisartsenconsult voor het verkrijgen van een verwijzing, vervallen. Daarbij blijven de aanspraken in de basisverzekering gemaximeerd op 4 uur per verzekerde per jaar.’

Bronnen: NVD en Ministerie van VWS


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten