Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
18 October 2017

Verbod op calorierijke snacks en frisdrank in ziekenhuisshops

Door: Karine

Grote chocoladebars en zakken snoep moeten worden verbannen uit de winkels in Britse zorginstellingen. Dat zegt Simon Stevens, de baas van de National Health Services (NHS). Hij verbiedt “supersized” snacks met meer dan 250 calorieën per stuk. Ook zakken snoep met meerdere porties gaan uit het assortiment.

Geen reclame
Al eerder was als maatregel ingesteld dat Britse ziekenhuiswinkels geen reclame mogen maken of korting mogen geven op ongezonde producten. Ook mag niet meer dan 10% van de frisdranken in ziekenhuizen een hoog suikergehalte hebben. Er is een “Healthier Choises” programma gestart om dit te bewerkstelligen. Met resultaat: in het eerste kwartaal van 2017 is de verkoop van fruit in instellingen met 25% gestegen, gezonde snacks als salades en sushi met 55% en gezonde snacks als popcorn en gedroogd fruit met 109%.

Onbeheersbaar
Stevens waarschuwt dat door overgewicht en obesitas de kosten van de gezondheidszorg onbeheersbaar zullen stijgen. En dat geldt niet alleen voor de patienten. Ook 700.000 van de 1,3 miljoen medewerkers van NHS hebben overgewicht of obesitas.

Bron: TheGuardian


Erica Slof, dietist, 30 October 2017:
Wat is er eigenlijk gezond aan gedroogd fruit en popcorn?

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten