Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
04 August 2016

Vegetariërs gezocht voor onderzoek naar resistente bacteriën

Door: Angela

Vegetariërs gezocht voor onderzoek naar resistente bacteriën

Het RIVM is op zoek naar vegetariërs en veganisten voor een onderzoek naar de rol van vlees bij het verspreiden van resistente bacteriën. Resistente bacteriën zijn ongevoelig voor antibiotica en komen vooral voor op vlees. Het is nog onduidelijk of vegetariërs en veganisten minder resistentie bacteriën bij zich dragen.

Rol van vlees bij verspreiding

Het onderzoek moet meer inzicht geven hoe resistente bacteriën zich verspreiden en wat de rol van vlees hierbij is. Er zijn al 300 mensen die deelnemen aan het onderzoek, maar er zijn nog 200 deelnemers nodig. Het gaat om vegetariërs en veganisten vanaf 18 jaar. Ook mensen die geen vlees maar wel vis eten, kunnen deelnemen.

Controlegroep

De deelnemers moeten een vragenlijst invullen en ontlasting opsturen. Ook kunnen deelnemers mensen voor de controlegroep aanmelden: die moeten ongeveer even oud zijn, minimaal 1 keer per week vlees eten, niet in hetzelfde huishouden wonen, maar wel in dezelfde gemeente. Deelnemers kunnen zich voor 1 oktober 2016 aanmelden via vegastudie@rivm.nl. De resultaten van het onderzoek worden in de loop van 2017 verwacht.

Bron: RIVM


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten