Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
17 November 2015

Veel jonge meiden veroordelen eigen eetgedrag

Door: reina

Veel jonge meiden veroordelen eigen eetgedrag

Nederlandse meisjes tussen de 16 en 22 jaar zijn steeds bewuster bezig met hun eetgewoontes. Toch geeft 40% aan zich schuldig te voelen over hun eetgedrag. Dit blijkt uit onderzoek van Stichting Human Concern - Centrum voor eetstoornissen.

Ontevreden over gewicht

Bijna een kwart (24%) van de ondervraagden is ook ontevreden over hun gewicht. Niet alleen gewicht speelt voor deze leeftijdsgroep een grote rol, voeding in het algemeen wordt als belangrijk ervaren. Maar liefst 38% geeft aan zich zorgen te maken als ze aan het einde van de dag niet voldoende waardevolle voedingsstoffen hebben binnengekregen. Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van vorig jaar, toen was nog maar 21,5% hier bang voor. Deze aspecten hebben een grote invloed op het ontwikkelen van een eventuele eetstoornis.

Obsessief gezond eten

Carmen Netten, oprichter en directeur van Human Concern, vindt het van groot belang te onderzoeken waar deze obsessie met (gezond) voedsel en dus sterke controlebehoefte vandaan komt. Obsessief gezond eten wordt volgens haar steeds vaker als normaal gezien op social media.

Bron: Human Concern


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten