Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
28 August 2015

Van de lijners jojoot 1 op 3

Door: Angela

Van de lijners jojoot 1 op 3

De gemiddelde lijner heeft al 4 keer een dieet gevolgd. Slechts een derde is daarbij blijvend afgevallen (gemiddeld 12 kg), zo blijkt uit de vergelijking tussen het huidige gewicht en het gewicht voor het allereerste dieet. Een derde is weer even zwaar en een derde is sinds het eerste dieet juist meer aangekomen. Deze laatste groep is gemiddeld maar liefst 13 kg zwaarder. Dit blijkt uit marktonderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.011 Nederlandse consumenten.

Diëten op korte termijn effectief

Op korte termijn is het volgen van een dieet vaak effectief. Bijna 8 op de 10 lijners vielen bij het laatste dieet daadwerkelijk af. Gemiddeld verloren zij 11 kg. Ruim de helft van de lijners stelt altijd een doel wanneer ze starten met een dieet en 43% bereikte dit doel. Wanneer het doel niet bereikt wordt, is gebrek aan motivatie de belangrijkste oorzaak. Driekwart lukt het niet om zich altijd strikt aan de voorschriften van het dieet te houden.

Bijna de helft van de Nederlanders heeft een dieet gevolgd

Uit het onderzoek blijkt verder 56% van de Nederlanders overgewicht heeft. Gemiddeld is de BMI van Nederlandse volwassenen 26,7Ruim 40% van de Nederlanders is ontevreden over zijn of haar gewicht. Een groot deel probeert hier wat aan te doen door regelmatig een dieet te volgen. Momenteel volgt 1 op de 8 Nederlanders een dieet. Daarnaast heeft nog eens een derde in het verleden weleens een dieet gevolgd. Van de Nederlanders die momenteel niet op dieet zijn, let wel de helft op de lijn.

Populaire dieetvormen

1.    Aanpassen eetgewoontes (60%)
2.    Maaltijdvervangers (30%)
3.    Koolhydraatarm dieet (23%)
4.    Caloriearm dieet (22%)
5.    Eiwitrijk dieet (15%)

Bron: Multiscope


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten