Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
19 August 2013

Vaker vroegtijdige dood bij kinderen van obese moeders

Door: Reina

Buik meten

Kinderen van moeders met obesitas (BMI>30) tijdens de zwangerschap lopen op latere leeftijd 35% meer kans op vroegtijdig sterven dan kinderen van moeders met normaal gewicht Bovendien hebben deze kinderen meer kans op hart- en vaatziekten. Dit blijkt uit onderzoek gepubliceerd in het British Medical Journal.

De onderzoekers hebben de BMI bekeken van 30.000 vrouwen die tussen 1950 en 1976 een kind kregen. Samen met de gegevens van hun kinderen (37.709), die op dat moment tussen de 34 en 61 jaar waren of inmiddels overleden. Op het moment van de bevalling had 21% van de moeders overgewicht en 4% obesitas. Naast 35% meer kans op een vroegtijdige dood op latere leeftijd, hebben de kinderen van obese moeders 29% meer kans op opname in het ziekenhuis vanwege een cardiovasculaire aandoening.

Het is volgens de onderzoekers moeilijk te achterhalen wat de oorzaak is voor de gevonden resultaten. Het is al langer bekend dat ondervoeding tijdens de zwangerschap de kans op hart- en vaatziekten en kanker vergroot. Volgens de onderzoekers veroorzaakt overvoeding tijdens de zwangerschap wellicht ook gezondheidsrisico’s.

Bron: BMJ


bg geytenbeek, , 26 August 2013:
tkn

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten