Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
05 September 2017

TV-serie over de wetenschap achter ons eten

Door: Angela

TV-serie over de wetenschap achter ons eten

Vanaf vrijdag 8 september zendt NPO 2 wekelijks om 19.20 uur de 3-delige serie “Wetenschap om op te vreten” uit. De eerste aflevering had als thema “Je bent wat je eet”, de tweede staat in het teken van smaak en de derde gaat over voedsel voor ons brein. De serie geeft ook inkijkjes in diverse culinaire culturen en is een bewerking van de Britse serie “Food - Delicious Science”. 

Je bent wat je eet

In de eerst aflevering komt moedermelk aan bod. Het bevat alles wat een baby nodig heeft en is van invloed op de voedselkeuzes in de rest van ons leven.

Een kwestie van smaak

De tweede aflevering verkent de geuren en smaken van ons voedsel. Van sappige aardbeien die ons voor de gek houden, zodat we denken dat ze zoeter zijn dan ze echt zijn, tot zeezout gecombineerd met karamel. In deze aflevering word je meegenomen naar de kern van ons voedsel, op moleculair niveau.

Voedsel voor het brein

In de laatste aflevering staat ons brein centraal. Het is ons gulzigste orgaan en het beïnvloedt wat we eten. Een bezoek aan een laboratorium komt aan bod, waar wetenschappers het effect van cafeïne bestuderen. En zo is er meer voedsel dat een grote invloed kan hebben op onze hersenen, zoals chilipepers. Met behulp van de modernste beeldtechnieken en gedetailleerde fotografie laat deze aflevering je op een andere manier kijken naar onze relatie met voedsel en het effect dat het op onze hersenen heeft.

Bron: NTR


Merel Godyla, dietist, 13 September 2017:
Er staat dat in de eerste aflevering moedermelk aan bod komt. Ik heb gister gekeken en daar is niets over gezegd maar misschien heb ik iets gemist?
Mirjam Bakker, diettst, 12 September 2017:
het is nog op 15 en 22 september!
je kunt de gemiste aflevering van de 8e nog terugkijken.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten