Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
11 October 2011

Tussendoortjes kinderen veel te zout

Door: Reina

Chips eten

In de kindervarianten van chips, zoutjes en koeken zit soms 2-3 keer zoveel zout als in een product voor volwassenen. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Zo zijn kinderchips van Nibb-it met 0,91 g zout per portie (25 g) bijna 3 keer zo zout als de Lay's naturel chips met 0,34 g. In vergelijking met een pakje Liga Evergreen krenten bevat de voor kinderen bedoelde Liga melk-aardbei van hetzelfde merk 3 keer zo veel zout: 0,36 g. De Prince Ministars van LU (0,22 g zout per pakje) en de Ernst, Bobbie en de rest koekjes van Patria (0,26 g zout per pakje) doen het ook slecht.

In 2009 deed de Consumentenbond ook onderzoek naar het zoutgehalte. Op een paar uitzonderingen na is er sindsdien weinig veranderd. De Smoeltjes melk duo van Hellema zijn flink gedaald in zoutgehalte. De koekjes bevatten nu 60% minder zout. Het zoutgehalte van de Kellogg's Frosties ontbijtgranen daalde met 41%. De hoeveelheid zout in de Dora smeerleverworst van Kips is met maar liefst 38% gestegen.

Met de campagne `Opzouten! Stop smakeloos zoutgebruik' wil de Consumentenbond de levensmiddelenindustrie nu eens écht zijn verantwoordelijkheid laten nemen.

Bron: Consumentenbond


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten