Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
21 February 2014

Tienermeisjes obsessief bezig met gezond eten

Door: Angela

Tienermeisjes obsessief bezig met gezond eten

Van de tienermeisjes in Nederland is 1 op de 5 obsessief bezig met gezond eten. Ze raken in paniek als ze aan het einde van de dag bedenken dat ze niet genoeg gevarieerde of waardevolle voedingsstoffen hebben binnengekregen. Dat blijkt uit een online enquête van Girlscene.nl in samenwerking met Stichting Human Concern onder meer dan 500 meiden rond de 18 jaar.

Meer dan 20% geeft aan nooit te kiezen voor een product waarin geraffineerde suikers en E-nummers zitten. Het obsessief bezig zijn met gezond eten heeft veel invloed op hun leven. Een kwart vindt op vakantie gaan een hoge drempel, omdat ze dan niet beschikken over het gezonde voedsel wat ze thuis hebben. En 18,5% gaat zelfs liever niet naar feestjes zodat ze niks opgedrongen krijgen wat ongezond is.

“Healthy is the new skinny”, wordt ook wel gezegd. Diëten is verleden tijd onder tienermeiden. In plaats van lijnen, letten tienermeisjes op hun eten en duiken de sportschool in om af te vallen. De helft zegt vaak of altijd te bewegen om af te vallen en 47% beperkt de hoeveelheid voedsel om een beter figuur te krijgen.

Bron: Stichting Human Concern


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten