Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
29 December 2016

Terugval en verleiding. De kunst om afgevallen te blijven

Door: Karine

Terugval en verleiding

Het tweede boek in korte tijd over behoud van gewichtsverlies en omgaan met terugval. Heel goed, want afvallen is op zichzelf al erg lastig, maar blijvend gewichtsverlies is dat helemaal! Auteurs zijn Ingrid Steenhuis, hoogleraar Preventie aan de Vrije Universiteit en Wil Overtoom, die in het bedrijfsleven meerdere verandertrajecten heeft begeleid.

Sprookjes

De auteurs gebruiken op verschillende plekken in het boek sprookjes en andere verhalen. Die dienen als metafoor voor het proces van afvallen en gewichtsbehoud. Na elk verhaal volgt een praktisch hoofdstuk, met veel tips waarmee de lezer meteen aan de slag kan. Van sprookjes moet je houden natuurlijk, maar ze lezen wél gemakkelijk weg en geven inzicht in (onbewuste) denkprocessen.

Eenvoud

Het boek blinkt uit in eenvoud, duidelijke structuur en voorbeelden uit de praktijk. Dat vind ik echt een grote pré. Ook de oefeningen achterin het boek zijn handig. Leuk is de ‘grote thuis-is-luilekkerland-test’, waarmee je kunt testen in hoeverre je thuis aan verleidingen blootstaat. Voor mensen die de sprookjes niet kunnen waarderen en juist een meer persoonlijke toon waarderen, is het boek (Af)vallen, opstaan en weer doorgaan misschien een betere keuze. Voor diëtisten biedt dit boek aanknopingspunten voor goede (vervolg)gesprekken met cliënten die hun doel behaald hebben en dat zo willen houden.

Terugval en verleiding. De kunst om afgevallen te blijven. Ingrid Steenhuis en Wil Overtoom, Uitgeverij SWP, 148 pagina's, 9789088506222


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten