Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
01 February 2013

Supplementen mogelijk zinvol bij Alzheimer

Door: Karine

Uitgekiende combinaties van voedingsstoffen kunnen het risico op de ziekte van Alzheimer verlagen en het geheugen verbeteren, aldus promotieonderzoek van Martijn de Wilde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Onderzoek met een supplement laat zien dat de productie en ophoping van het AD-gerelateerde eiwit bèta-amyloid verlaagd wordt.  Het biedt ook bescherming tegen de toxische effecten van dit eiwit, wat zichtbaar wordt als verminderde neurodegeneratie. Het betreft het supplement Fortasyn® Connect met onder andere omega 3 vetzuren, B-vitamines en choline.

Supplementatie van vroege Alzheimer-patiënten met de medische voeding Souvenaid® (bevat Fortasyn® Connect) resulteerde in verbetering van het verbale geheugen. Deze resultaten suggereren dat Fortasyn® Connect mogelijk effect heeft via verbetering van synapsevorming en -functie. De Wilde concludeert dat de risicoverlagende, beschermende en regeneratieve effecten van dit supplement het ziekteproces zou kunnen vertragen. De Wilde promoveert op 8 februari.

Bron: RUG


Karine Hoenderdos, , 05 February 2013:
Hoi Sandra, je hebt gelijk, ik zal de kop aanpassen. Toch zijn er wel meer onderzoeken geweest naar alzheimer en supplementen zoals vitamine D en visvetzuren. Ik vond en vind het daarom interessant en mogelijk relevant voor de dietistenpraktijk. dank voor je reactie!
Sandra Visser, , 05 February 2013:
"deze resultaten suggereren dat Fortasyn mogelijk effect heeft" Dan is de kop boven dit stukje toch misleidend? Zelf heb ik alleen een kleine studie gezien, uit het persbericht van de RUG kan ik niet concluderen dat er een groot onderzoek is gedaan. aangezien het gros van de dietisten geen toegang tot het oorspronkelijk onderzoek heeft, lijkt me nuancering op zijn plaats
Sandra

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten