Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
28 June 2013

Stoplichtsysteem op Britse etiketten

Door: Angela

Stoplichtsysteem

Een aantal grote voedingsconcerns en het gros van de Britse supermarkten introduceert in het Verenigd Koninkrijk op vrijwillige basis een “stoplichtsysteem” op het etiket van voedingsmiddelen. Door de kleuren rood, oranje of groen kan de consument in één oogopslag nagaan of de hoeveelheid vetten, verzadigde vetten, suikers en zout hoog, gemiddeld of laag is. De deelnemende bedrijven hebben een marktaandeel van 60%.

In 2010 leek het er even op dat dit systeem verplicht zou worden in de Europese Unie, maar het parlement liet dat idee toen - onder druk van de voedingslobby - varen. De Britse overheid en gezondheidsdiensten waren het concept echter wel gunstig gezind en gingen daarom door met de introductie op nationaal niveau. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat de consumenten deze kleurcodes veel beter begrijpen dan de gebruikelijke etikettering met cijfers en percentages per portie.

Bron: retaildetail


Jose Veen-Roelofs, , 02 July 2013:
Helemaal mee eens, die laatste regel. Visualisering werkt het beste. Die ervaring heb ik al ruim 20 jaar met het Happy Weight stippenplan. Eenvoudig , duidelijk , al laat ik rood weg. Om het nog simpeler te maken, wat ook nodig is voor mensen van lager niveau, houd ik het bij groen en oranje, waardoor de insteek positief kan blijven. Jose Veen, kinderdietist, dietist VG.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten