Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
15 November 2012

Stoma Zorgwijzer gelanceerd

Door: Reina

Stoma Zorgwijzer

De Nederlandse Stomavereniging heeft op 10 november de Stoma Zorgwijzer gelanceerd. Deze website biedt stomadragers informatie over de stomazorg in 94 Nederlandse ziekenhuizen. Dat gaat snel en gemakkelijk: stomadragers voeren hun postcode in en krijgen meteen een overzicht van de ziekenhuizen in de buurt die stomazorg bieden. Ook kan de stomazorg tussen 2 verschillende ziekenhuizen met elkaar worden vergeleken.

De stomazorg is in de Nederlandse ziekenhuizen van hoge kwaliteit, maar in de praktijk zijn er wel verschillen te zien tussen ziekenhuizen. Bij het ene ziekenhuis wordt een stomadrager ontslagen na een operatie zodra dit medisch verantwoord is, bij het andere ziekenhuis gebeurt dit pas als iemand zelfstandig de stoma kan verzorgen of als er thuiszorg is toegezegd. De wijzer maakt deze verschillen inzichtelijk en zorgt ervoor dat elke stomadrager een persoonlijke afweging kan maken.

De Stoma Zorgwijzer laat stomadragers ook zien of een ziekenhuis voldoet aan de normen voor goede stomazorg. Overigens voldoen op 6 ziekenhuizen na alle Nederlandse ziekenhuizen aan deze norm.

Bron: Nederlandse Stomavereniging


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten