Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
02 May 2014

Spar start pilot maaltijdservice voor ouderen

Door: Reina

Spar start pilot maaltijdservice voor ouderen

Onder de naam “Eet smakelijk” is de supermarktketen Spar een pilot gestart met een maaltijdservice, bedoeld voor ouderen. De maaltijden zijn online te bestellen of via de supermarkt. Ze kunnen in de winkel worden opgehaald of worden thuisbezorgd. De pilot loopt in 7 vestigingen en de evaluatie is over 3 maanden.

De maaltijden zijn samengesteld volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. De keuze bestaat naast reguliere kant-en-klaar maaltijden ook uit natriumbeperkte, gemalen, natriumbeperkt/gemalen en vegetarische maaltijden. Er zijn ook soepen, salades en nagerechten. Alle gerechten zijn ongeveer 12-14 dagen houdbaar in de koelkast. Meer weten? Bekijk de online brochure. Daarin staat ook de voedingswaarde van de gerechten.

Bron: Spar


Reina van Bruggen, redacteur, 06 May 2014:
@Helma: nee in het bericht staat dat het gestart is in 7 vestigingen en als je doorklikt naar de brochure kun je verder lezen over de voedingswaarde en anders zou ik de Spar benaderen over de natriumarme maaltijden
Helma Kempe, dietist, 06 May 2014:
is deze pilot gestart in alle filialen? Het gaat me om de filialen in Deventer en omgeving.
Graag wil ik nog graag weten hoeveel Kalium de maaltijden bevatten en indien dit niet mogelijk is dan wil ik graag weten of er kaliumchloride of kaliumjodide gebruikt wordt bij de bereiding van de natriumarme maaltijden( evt.gemalen)

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten