Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
25 March 2014

So you think you can eat collegetour

Door: Reina

So you think you can eat collegetour

Na de zomer start de collegetour “So You Think You Can Eat” langs Nederlandse middelbare scholen. Het wordt georganiseerd door een stichting met dezelfde naam. Met de collegetour wil de stichting ruim 50.000 leerlingen bewust maken van hun slechte eetgewoonten en hun bewegingsarmoede.

Volgens de stichting lijken jongeren tussen de 12 en 17 jaar immuun voor reclamecampagnes en goedbedoelde adviezen. Daarom is een interactieve workshop/theatervoorstelling ontwikkeld. Daarin zien leerlingen en ouders wat er met je lichaam gebeurt als je er slechte eetgewoontes op na houdt en te weinig beweegt. Daarvoor neemt het team onder meer cardio-apparatuur, een tuinhaard, 10 kilo vet en een scooter mee. Leerlingen spelen aan het eind van de voorstelling de quiz petje op - petje af. Ook ouders worden voor een sessie uitgenodigd. De kern van de boodschap gaat terug naar de basis: stop met lijnen en diëten, sla geen maaltijden over, eet volgens de Schijf van Vijf en beweeg minimaal 1 uur per dag.

De collegetour volgt op een succesvolle pilot, eerder dit jaar op het Walburg College in Zwijndrecht. Daar deden 1.000 leerlingen mee aan de workshop. Die vertelden er thuis zo enthousiast over, dat 125 ouders aanschoven voor de avondsessie. ‘Dat was in januari en het is nu nog het gesprek van de dag’, stelt directeur Bart Jan Geers van het Walburg College.’Dat geen enkele leerling met zijn mobieltje zat te spelen is ook een teken aan de wand. Na de workshop hebben zich bijna 80 leerlingen vrijwillig aangemeld voor vervolgsessies in hun eigen tijd. Een jongen is door gewoon regelmatig te eten al 7 kilo afgevallen.’

Bron: ANP


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten