Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
17 April 2012

Samen eten verbetert gezondheid

Door: Karine

Samen eten verbetert de lichamelijke, mentale en sociale gezondheid. Vooral de sociale contacten zijn daarbij van belang. Dat blijkt uit het onderzoek 'Samen eten doet goed!' van het LEI, onderdeel van Wageningen UR.

Het onderzoek richtte zich op de bezoekers van Resto VanHarte. Dit zijn eetgelegenheden waarbij mensen in vooral stedelijke wijken gezamenlijk de warme maaltijd nuttigen. De maaltijd wordt verzorgd door professionele koks en vrijwilligers. Bezoekers krijgen er ook de kans om buurtgenoten te ontmoeten en kennis te maken met elkaars achtergrond en cultuur. Er waren in 2011 30 Resto's, verspreid over het land. Een boek over dit concept werd eerder op Nieuws voor diëtisten besproken.

Bezoekers noemen vooral de kwaliteit en variatie van het eten, het samen eten en en de actieve betrokkenheid van vrijwilligers als positieve kenmerken. Het eten in Resto VanHarte heeft ook invloed op het eten thuis, blijkt uit het onderzoek. Sinds het eerste bezoek aan Resto VanHarte kookt bijna de helft van de bezoekers thuis op een andere manier: meer variatie en vaker een warme maaltijd. Een derde van de bezoekers zegt daarentegen minder vaak te zijn gaan koken omdat ze nu bij Resto VanHarte eten.

Bron: LEI


Hans Rutten, , 17 April 2012:
Ik kan alle diëtisten (en andere bezoekers van deze site) van harte aanbevelen om eens te gaan eten bij een Restovanharte in de buurt. Kost heel weinig, is goed georganiseerd, is erg gezellig en heel leerzaam. Zo heb ik het althans telkens ervaren. Je helpt daarmee deze prachtige voorziening ... en jezelf.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten