Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
28 January 2011

Poli voor voedingsproblemen slokdarmkanker

Door: Karine

Slokdarmkankerweek

Het UMC Utrecht is op 25 januari met een speciale polikliniek voor voedingsproblemen bij slokdarmkanker gestart.  De opening vond plaats in de week van de Slokdarmkanker, van 25 tot en met 28 januari 2011.

Veel slokdarmkankerpatiënten hebben problemen met eten. Sommigen zijn afhankelijk van sondevoeding. Op de nieuwe poli kunnen patiënten terecht voor advies van een team van zorgverleners van verschillende afdelingen.

Van 25 tot en met 28 januari 2011 wordt voor het eerst de ‘Week van de slokdarmkanker' georganiseerd. Dit gebeurt op initiatief van het UMC Utrecht in samenwerking met de patiëntenvereniging SPKS (Stichting voor patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal). In deze week is er onder andere een symposium voor patiënten en een uitzending van RTV Utrecht. Op vrijdag 28 januari staan experts klaar om vragen per mail te beantwoorden. Informatie vind je op de website van het UMC Utrecht Cancer Center

Het UMC Utrecht is vooruitstrevend in de behandeling van slokdarmkanker. Zo is er in samenwerking met de SPKS in het UMC Utrecht een diagnosepad ontwikkeld. Daarbij gaat de patiënt op één dag langs bij alle betrokken specialisten zoals de maag-, darm- en leverspecialist en de chirurg. Zodoende hoort de patiënt nog dezelfde dag welke behandelingsmogelijkheden er zijn. Het UMC Utrecht voert, als enige ziekenhuis in Nederland, de slokdarmoperatie uit met behulp van een operatierobot. Hierdoor is het mogelijk uitgebreider te opereren door een beter zicht op het operatiegebied. Bovendien herstelt de patiënt sneller en heeft de patiënt een kleinere wond.


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten