Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
04 April 2011

Pindakaasvloer


Pindakaasvloer

Wim T. Schipper bij de Pindakaasvloer in wording

1.100 liter pindakaas is er gebruikt door Wim T. Schippers om de pindakaasvloer in het museum Boijmans van Beuningen te maken. geen pindakaas uit gewone potjes, maar uit enorme blikken. Dat werkt gemakkelijker…
In 1969 heeft Schippers de vloer voor de eerste gelegd in een galerie. In die tijd maakte hij ook vloeren van zout en gebroken glas. Hij wilde in die tijd ook een vloer maken van gekookte spinazie, maar dat is er nooit van gekomen. Tijdens de huidige tentoonstelling is nog meer te zien van Schippers zoals het witte tapijt “Eggs” (1966) van aan elkaar gemaakte zwabbers waarin groene eieren zijn verwerkt.

Via een interactieve video (genaamd: “Pindakaaspost”) kunnen bezoekers vragen stellen aan Wim T. Schippers, die via de webcam op een selectie van deze vragen zal reageren. Verder laat deze video zien hoe de Pindakaasvloer tot stand is gekomen, zijn er interviews met de kunstenaar en wordt er ingegaan op het ontstaan en de betekenis van het kunstwerk. Al deze video's worden getoond op het videokanaal ArtTube.

Bekijk hier het fragment waarin Wim T. Schippers bij De Wereld Draait Door uitleg geeft over de Pindakaasvloer.

De tentoonstelling in het Boymans van Beuningen te Rotterdam is te zien tot en met 31 mei. Maar die pindakaasvloer is er  tot nader aankondiging.


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten