Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
23 September 2011

Overheid laat mensen zelf beslissen over leefstijl

Door: Angela

Beleidsagenda 2012

Mensen bepalen zelf hoeveel en wat ze eten, hoeveel ze bewegen en hoe ze omgaan met hun gezondheid. De overheid heeft wel een belangrijke rol in het verschaffen van betrouwbare en doelgerichte informatie en het gemakkelijk maken van gezonde keuzes. Dat stelt het Ministerie van VWS in de Beleidsagenda 2012, die verder vooral ingaat op de gezondheidszorg.

Ten aanzien van leefstijl wordt de focus verlegd van “praten over” (massamediale programma’s, subsidiëren van organisaties en projecten) naar “doen”, zoals daadwerkelijk bewegen in de buurt op een schoolplein of sportveld onder begeleiding van een coach. De komende jaren zal de overheid dan ook meer nadruk leggen op sport en bewegen in de buurt als onderdeel van een gezonde leefstijl.

Verder vindt de overheid het belangrijk dat jongeren op school leren wat wel en wat niet gezond is en dat zij weerbaar worden tegen de dagelijkse verleidingen. Door middel van betrouwbare informatie over leefstijl, de schoolverpleegkundigen en het bevorderen van gezond gedrag op school en in de buurt, wil de overheid een stevige basis leggen voor het verdere leven.

Bron: Ministerie van VWS


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten