Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
02 July 2012

Ouders willen gezonde omgeving voor hun kind

Door: Angela

Lessen op school over gezonde voeding en bewegen, meer speel- en sportmogelijkheden in de buurt en een dagelijkse fruitpauze op school. Dat zijn de 3 grootste wensen van ouders als het gaat om ondersteuning van de omgeving bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) onder ruim 1.000 ouders van kinderen van 4 tot 16 jaar en hun kinderen (12-16 jaar).

Ouders willen dat de school en de buurt een gezonde leefstijl voor kinderen ondersteunt. Vooral de snoep- en frisdrankautomaten op school zijn 40% van de ouders een doorn in het oog. Ruim eenderde heeft wel eens behoefte aan hulp of advies over gezond eten en bewegen. Dat advies ontvangen ze het liefst van familie, vrienden of andere ouders.

Uit het onderzoek blijkt verder dat ouders een te rooskleurig beeld hebben van het eetgedrag van hun kind. Kinderen pakken 2 keer zo vaak zelf snoep of snacks als ouders denken. Rruim eenderde van de ondervraagde kinderen zegt meerdere keren per dag te snacken, terwijl maar een kwart van de ouders dat vermoedt. Ook zakgeld gaat vaker dan ouders denken op aan vet, zout en zoete producten (49% ouders, 57% kinderen).

Bron: JOGG


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten