Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
28 April 2017

Osteoporosestichting waarschuwt jonge generatie

Door: Karine

De Britse Osteoporosestichting (National Osteoporosis Society, NOS) waarschuwt dat de jonge generatie te weinig zuivelproducten gebruikt en daardoor een verhoogd risico loopt op botontkalking. Veel kinderen drinken geen melk meer op school. Meer dan een derde (35%) van de Britse 6-8 jarigen drinkt geen melk op school, bij 9-11 jarigen is dit 65%. Ook volgen veel jongeren een voedingspatroon waarbij ze weinig tot geen zuivel gebruiken. Voorbeelden zijn “clean eating” en een veganistisch eetpatroon. Volgens de NOS is 70% van de jongeren op dieet. Daarvan volgt 20% een dieet met weinig tot geen zuivel.

Campagne
De cijfers zijn voor de NOS aanleiding om een publiekscampagne te starten: “Message to My Younger Self”.

Bron: FoodManufacture


Leony Roobeek, ortho dietist, 02 May 2017:
Helemaal eens met Truus en Joris! Er is nergens zoveel botontkalking als in de landen waar melkproducten gebruikt worden. Niet melkdrinkers zijn beter af.....hoezo economisch belang?
truus kuijpers, dietiste, 02 May 2017:
het gaat om de verhouding calcium/fosfor/magnesium. frisdrank bevat veel fosfor. het advies zou moeten zijn: drink minder frisdrank en gebruik meer groenten ter aanvulling van de mineralen. uiteraard zijn er meer factoren zoals vitamine D3, K2 , bewegen
Joris Brand, Diëtist, 02 May 2017:
Gaan ze dit advies ook in Azië en Afrika afkondigen? Onderzoek laat nog steeds geen goed verband zien dat zuivel daadwerkelijk effectief is. Is het niet beter om vooral op inname van vitamine D en K2 te focussen?

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten