Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
04 November 2011

Oproep voor casuïstiek

Door: Angela

Duim voor de diëtist

De NVD en de DCN doen een beroep op alle diëtisten om vóór 8 november casuïstiek aan te leveren. Hierbij moet duidelijk tot uiting komen wat de consequenties zijn van het niet of niet tijdig inschakelen van een diëtist. De beroepsverenigingen gaan de bijdrages gebruiken voor de begrotingsbesprekingen voor het ministerie van VWS op 8, 9 of 10 november.

De minister van VWS gaat ervan uit dat ook andere zorgprofessionals adviezen over voeding kunnen geven. Weliswaar wordt steeds aangegeven dat het dan alleen algemene adviezen betreft. Toch blijkt het voor politiek, zorgverzekeraars en het werkveld zelf nog steeds onduidelijk welke gevolgen het niet of niet tijdig inschakelen van een diëtist kan hebben. Op de website van de NVD staan 2 voorbeelden van casuïstiek.

Bron: NVD


Willy Gilbert, , 07 November 2011:
Willen jullie onze dank overbrengen voor alle casuïstiek die is opgestuurd? Geweldig om te lezen hoeveel goed werk diëtisten verrichten! De eerste verzameling casusmateriaal is verstuurd naar de woordvoerders gezondheidszorg van de Tweede Kamer. Meer materiaal kan nog steeds gestuurd worden. Ik bundel hetgeen binnen komt.

Hartelijke groet
Willy Gilbert
Voorzitter DCN

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten