Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
12 June 2013

Op doktersadvies naar de sportschool

Door: Angela

Op doktersadvies naar de sportschool

Huisartsen en fysiotherapeuten kunnen een belangrijke rol spelen bij het stimuleren van gezond bewegen door inactieve patiënten te verwijzen naar een sportvereniging, sportschool of zwembad in de buurt. Dit gebeurt nu nog onvoldoende. NIVEL concludeert dit op basis van onderzoek onder 800 huisartsen, 800 fysiotherapeuten en 11 sportverenigingen en sportscholen.

In 160 wijken of buurten in Nederland zijn de laatste tijd netwerken van de “Beweegkuur” ontstaan. Maar volgens NIVEL zet dit nog niet echt veel zoden aan de dijk. NIVEL-onderzoeker Chantal Leemrijse: ‘Samenwerking tussen huisartsen en fysiotherapeuten, en sportverenigingen en sportscholen zal een cultuuromslag vragen, tijd kosten en vereist zeker in het begin een goede coördinatie. Mogelijk kan de “buurtsportcoach”, die door het ministerie van VWS en gemeenten wordt betaald, die samenwerking opzetten en coördineren.’

Bron: NIVEL


wilma koghee, , 18 June 2013:
Als diëtist, voeding en beweegcoach werk ik altijd al samen met huisartsen en fysiotherapeuten en sportscholen. Wij diëtisten hebben zeker een plaats in dit verhaal zeker in de optiek van wijkgericht werken in de eerste lijn. Collega's ga in gesprek, een gevarieerder netwerk is heel leuk en effectiever.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten