Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
29 July 2011

Ook Vierdaagse lopers kampen met dikke buiken

Door: Karine

Mannelijke Vierdaagsewandelaars hebben een gemiddelde buikomvang van 96 centimeter. Zo'n 24% van de mannen komt in de “gevarenzone” met een buikomvang van 102 centimeter. Bij vrouwelijke wandelaars ligt de gemiddelde buikomvang op 85 centimeter. En 33% van de vrouwelijke wandelaars overschrijdt de risicogrens van 88 centimeter.

Dit blijkt uit de eerste tussentijdse resultaten van het Vierdaagse onderzoek van inspanningsfysioloog prof. dr. Maria Hopman van het UMC St Radboud, in samenwerking met Zorgverzekeraar VGZ.

Bron: UMC St Radboud


Nils van Weerdenburg, , 30 November 2011:
Van sporten alleen gaat een buik sowieso niet weg. Gezond eten is het belangrijkste.
Elisa vd Molen, , 03 August 2011:
Wat ik dan wel interessant vind om te weten, is of de mensen die in de risicozone zitten, de vierdaagse uitlopen, of voortijdig afhaken? @Andrea: een vierdaagse lopen is geen kwestie van 4 dagen wandelen. Er gaat zéér veel en langdurige voorbereiding in zitten, anders hou je die 4 dagen achter elkaar niet vol. Vandaar ook mijn vraag: zouden de mensen met de grotere buikomvang ook net zo goed voorbereid zijn, of beginnen ze laat en hebben ze dus een minder actieve leefstijl dan andere wandelaars?
Andrea Boullart, , 02 August 2011:
Tja, van 4 dagen wandelen gaat die buik ook echt niet weg hoor....

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten