Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
26 July 2013

Ontbijt overslaan vergroot kans op coronaire hartziekten


Ontbijten

Mannen die regelmatig het ontbijt overslaan, hebben 27% meer kans op coronaire hartziekten dan mannen die wel ontbijten. Dit blijkt uit onderzoek van de Harvard universiteit in de Verenigde Staten naar eetgewoontes onder bijna 27.000 mannen (45-82 jaar).

Gemiddeld zijn de mannen 16 jaar gevolgd. In DIE periode van 16 jaar kregen 1.527 mannen in de onderzoeksgroep coronaire hartziekten. De onderzoekers vermoeden een aantal oorzaken voor het aanzienlijke effect van niet ontbijten op het hart. Een mogelijke oorzaak is dat later op de dag grotere en ongezondere maaltijden in kortere tijd worden gegeten. Dit zou een negatief effect kunnen hebben op de bloeddruk, de glucosespiegel en het cholesterolgehalte.

Bron: Circulation


Rob van Berkel, Diëtist, 26 March 2015:
Robin Otten,kun je uitleggen wanneer je een vetverbrander bent en wanneer je een glucoseverbrander bent? En dan ben ik benieuwd naar hoe je dat kunt meten (RQ?) en wat er ongezond is aan een glucoseverbrander. Met andere woorden, hoe zouden de onderzoekers de deelnemers als een vetverbrander of glucoseverbrander kunnen aanmerken?

Het lichaam heeft geen schakelaar om te kiezen voor glucose of vetzuren als brandstof. Het is een combinatie van voornamelijk deze twee brandstoffen. Wel kan de verhouding tussen deze twee verschillen, afhankelijk van de voorraad en het inspanningsniveau.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten