Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
08 May 2012

Ontbijt en lunch à la carte in VUmc

Door: Angela

Patiënt ontbijt à la carte

Nooit meer voorgesmeerde boterhammen op een dienblad. Binnenkort wordt er in het VUmc in Amsterdam à la carte ontbeten en geluncht. Vanaf 21 mei verschijnt op de eerste afdelingen een rollend buffet met een gevarieerd aanbod aan brood en beleg, bijgerechten zoals soep, allerlei zuivel en vruchtensap. De patiënt kiest waar hij of zij op dat moment zin in heeft.

‘Voor de patiënt is dat natuurlijk heel fijn’, vertelt  leidinggevende van de voedingsadministratie Laura Neuteboom. ‘Maar ook voor de voedingsassistent. Patiënten die ziek zijn hebben soms specifieke behoeften, of juist weinig trek. De voedingsassistent kan dan adviseren en dient de broodmaaltijd ook op. Dat is een veel leukere rol dan alleen maar een kant-en-klaar dienblad overhandigen.’

Onlangs is de warme maaltijd al naar ’de avond verplaatst. Unithoofd voeding Martin Roosemalen: ‘Het was een grote overgang voor de collega's van de voedingsadministratie, koks en medewerkers voedingshygiëne. In plaats van om half zes naar huis te gaan, gaan ze nu door tot half zeven of soms nog later. Maar we vinden het zo veel fijner werken dan vroeger. Toen moesten we al om 11 uur de aardappels hebben opstaan. Nu kunnen we een groot deel van de dag besteden aan de mise en place.’

Bron: VUmc


wiek goyarts, , 17 May 2012:
We zijn zo langzaam nog niet!!!!
Anke Kalisvaart, , 15 May 2012:
In Ziekenhuis Rivierenland Tiel maken we ook al jaren gebruik van de brood-buffet wagens en serveren we de warme maaltijd 's avonds. Inderdaad goed om te horen dat het VUmc dit nu ook in gaat voeren!
Cora Jonkers, , 15 May 2012:
Goed te horen dat het VUMC nu ook deze service verleend aan de patiënten. Het AMC heeft al sinds het begin van het bestaan de warme maaltijd 's avonds en de brood-buffet wagens rijden ook al een aantal jaren rond. Ondervoeding kan zeker bestreden worden door een goed en gevarieerd aanbod, vlak voor de uitgifte van de maaltijd! Ik wens het VUMC veel succes!

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten