Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
27 December 2010

Onderzoek rol sociale media bij informatievoorziening voeding

Door: Reina

FoodRisC

Hoe kan men de consument effectief informeren over risico’s en voordelen van voeding? Om zo te komen tot minder voedselgerelateerde ziekten, minder economische schade als gevolg van voedselschandalen en meer vertrouwen van de consument in voeding. Die vragen worden gesteld binnen het project FoodRisC. Men wil een serie hulpmiddelen ontwikkelen om de informatieverstrekking over risico’s en voordelen van voeding te verbeteren.

Men vergelijkt het gebruik van traditionele en sociale media voor de verspreiding van nieuws en informatie binnen de EU. Daarnaast kijkt men hoe het publiek sociale media en sociale netwerken gebruikt, en hoe websites worden gebruikt voor advies en begeleiding. De voortgang van het project kan gevolgd worden op de website www.foodrisc.org.

Het project FoodRisC bestaat uit deskundigen van onderzoeksinstituten, consumentenorganisaties en het midden- en kleinbedrijf in 9 EU-lidstaten. Zij worden ondersteund door een adviesraad. In deze raad zitten vertegenwoordigers van 8 organisaties in communicatie over gezondheid (onder meer de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid en de Wereldgezondheidsorganisatie).

FoodRisC heeft 4 hoofddoelstellingen:

  1. Beschrijven van de belangrijkste vormen van de relaties tussen risico’s en voordelen van voeding en wat dat betekent voor informatieverstrekkers.
  2. Onderzoeken van de mogelijkheden van nieuwe sociale media (zoals blogs en sociale netwerken, zoals Facebook en Twitter) en begeleiding bieden aan hoe verstrekkers van informatie over risico’s deze media het beste kunnen gebruiken voor informatie over risico’s en voordelen van voeding.
  3. Kenschetsen van de manieren waarop consumenten informatie verwerven, interpreteren en gebruiken om beter doelgroepen te kunnen bepalen en berichten af te stemmen.
  4. Voorstellen van een strategie en een serie hulpmiddelen voor informatieverstrekking voor een effectieve verspreiding van consistente berichten over de lidstaten van de Europese Unie.

Bron: Universiteit Gent


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten