Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
11 December 2012

Onderzoek naar vitamine D-tekort bij jonge kinderen

Door: Angela

Kind slikt vitamine D supplement

Het Meander Medisch Centrum wil volgend jaar samen met GGD Midden-Nederland een onderzoek starten naar vitamine D tekorten bij jonge kinderen.  De consultatiebureaus spelen een hoofdrol bij de uitvoering van het onderzoek, dat bestaat uit een vingerprikje en een vragenlijst.

De Gezondheidsraad adviseert een dagelijks vitamine D supplement voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Toch blijft in één op de drie gezinnen het pilletje achterwege. Het onderzoek heeft als doel te achterhalen hoe vaak tekorten aan vitamine D voorkomen en wat de lichamelijke gevolgen zijn.

Jos Wielders, klinisch chemicus en Paul Hogeman, kinderarts in Meander Medisch Centrum, zijn de initiatiefnemers: ‘Juist voor jonge kinderen is het van belang een goede start te maken en vitamine D hoort daar bij. Ook jeugdartsen en kinderartsen denken er zo over. We willen in kaart brengen wat de omvang en de ernst is van vitamine D tekort in de regio Amersfoort.’

Een tekort aan vitamine D kan leiden tot Engelse ziekte, spierzwakte, vertraagde motoriek, bevattelijkheid voor infecties en verhoogde kans op diabetes.

Bron: GGD Midden-Nederland


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten