Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
12 January 2018

Onderzoek naar beste voedingswijze bij acute leukemie

Door: Angela

Onderzoek naar beste voedingswijze bij acute leukemie

Bij de behandeling van acute myeloïde leukemie, een vorm van bloedkanker, krijgen patiënten vaak extra voeding via een sonde, via een infuus of via energie- en eiwitrijke voeding. Welke voedingswijze het beste werkt, wordt momenteel onderzocht in 3 ziekenhuizen onder leiding van diëtist Rianne van Lieshout van het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven. De andere 2 ziekenhuizen zijn het Maastricht UMC+ en het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en ook het Integraal Kankercentrum Nederland is bij het onderzoek betrokken.

Duur van ziekenhuisopname
‘Er is tot nu toe nog zeer weinig onderzoek naar dit onderwerp verricht’, aldus Van Lieshout. ‘In deze studie vergelijken we de verschillende voedingswijzen van de 3 ziekenhuizen. We richten ons op de invloed op vet- en spiermassa, lichaamsgewicht en op kwaliteit van leven, spierkracht, fysiek functioneren en beloop van de behandeling. Daarbij kun je denken aan de duur van de ziekenhuisopname.’

Richtlijn
De resultaten worden over 4 jaar verwacht. De onderzoekers hopen hiermee bij te dragen aan een optimale voedingswijze die elk ziekenhuis hanteert.

Bron: Máxima Medisch Centrum


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten