Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
29 March 2017

O jee, ik eet

Door: Karine

O jee, ik eet

Bijna alle kinderen maken een kieskeurige periode door als het gaat om eten, maar na de kleutertijd is dat meestal wel voorbij. Voor kinderen met autisme kan gevarieerd eten echter nog lang moeilijk blijven. Hoe zorg je dat ze toch goed gaan eten? Daarover gaat het boek “O jee, ik eet”.

Kookpedagoog
De auteur, Karen den Dekker, is kookpedagoog en gespecialiseerd in het geven van kooktraining aan kinderen met autisme en ADHD. Ze geeft ook persoonlijke kookbegeleiding aan volwassenen met autisme. In dit boek geeft ze veel tips voor ouders om kinderen met autisme naar een gezond en gevarieerd eetpatroon te begeleiden. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld de zintuigen voor onderprikkelde en overprikkelde eters, het opvoeden van selectieve eters en de eetsituatie observeren en verbeteren. De tips worden met veel voorbeelden uit de praktijk verhelderd.

Zit je vol?

Er is ook een hoofdstuk bestemd voor kinderen. Dit hoofdstuk geeft uitleg over de spijsvertering en waarom je moet eten en drinken. Dit hoofdstuk bevat veel illustraties, bijvoorbeeld een groentenkieswijzer en een fruitkieswijzer. En er zijn kaarten die je kunt invullen om je kind de juiste porties aan te leren of te leren denken of de maag wel of niet vol zit.

Beige recepten
Karen heeft ook recepten toegevoegd aan het boek. Zo zijn er ‘beige recepten’, voor kinderen die niet van kleurig eten houden, en heel veel groente- en fruitrecepten. Alles is precies afgestemd op de voorkeuren en afkeuren van selectieve eters. Er is bijvoorbeeld een recept voor ‘kale tomaat’, waaruit de pitjes zijn verwijderd of ‘gele soep’ voor kinderen die veel van de kleur geel houden.
Eén minpunt heb ik wel: ik vind de opmaak onoverzichtelijk, waardoor de structuur van het boek niet goed uit de verf komt. Maar verder: een praktisch boek waarmee je meteen aan de slag kunt.

O jee, ik eet. Eetboek voor kinderen met autisme. Karen den Dekker, Graviant educatieve uitgaven, maart 2017, ISBN 978-9491337956


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten