Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
28 December 2017

Nu afvallen en nooit meer aankomen

Door: Karine

Nu afvallen & nooit meer aankomen

Wat krijg je als een diëtist/psycholoog samen met een therapeut/coach een boek over afvallen schrijft? Een boek dat ingaat op de psychologie achter het aankomen en afvallen, en op de finesses van gedragsverandering. Als diëtist kun je het boek gebruiken om meer inzicht te krijgen in de psychologische aspecten van overgewicht. Bovendien kun je de (soms best lastige) oefeningen samen met je cliënt doen in je spreekuur.

Octopus en haasje
Diëtist/psycholoog Eveline van de Waterlaat en therapeut/coach Leo Versluys schreven een toegankelijk boek voor iedereen die verder wil kijken dan dagmenu’s en calorieën tellen. Met een speelse opmaak, een duidelijke structuur en een prettige "tone of voice". Het eerste deel van het boek richt zich op de psychologie en de uitleg van het Ego en verschillende Ego-types. In dit deel staan fijne zinnetjes zoals ‘Probleemverdoving is de wasverzachter van je Ego’ en informatie over ego-types met aansprekende namen (de bodyguard, de pleaser, de octopus, het haasje).

Microchallenge
Het tweede deel gaat over voeding en beweging, met bijvoorbeeld een uitleg over voedingsstoffen en verzadiging. Grappig is de microchallenge: "Beweeg elke dag minstens 30 seconden". Hier móet een psychologisch effect achter zitten! Het derde deel belicht de "Nu slank" methode, een 7-stappenplan met de overkoepelende "toverwoorden": Think, Master, Go. De methode bestaat uit 7 stappen: Nu (begin niet straks of morgen, maar nu), Uitdaging (kies een inspirerend doel), Samen (kies het juiste dieet en zoek iemand die je helpt), Leid jezelf (krijg grip op je gedrag en de situatie), Actie (aan de slag met het nieuwe gedrag), Nabewerken van resultaat (pas het resultaat steeds aan) en Kampioen (je hebt gewonnen van het jojo-effect).

Aanrader
Voor mij was dit een verrassend boek met veel nieuwe begrippen en inzichten. Het is wel een boek waar je over na moet denken, dat je moet laten bezinken. Voor sommige cliënten zal het te hoog gegrepen zijn. Maar voor diëtisten is dit zeker een boek dat je weer nieuwe handvaten kan geven op het lastige terrein van de gedragsverandering. Aanrader!

Nu afvallen & nooit meer aankomen. Eveline van de Waterlaat en Leo Versluys, Wellington uitgevers, ISBN 9789082732207, 240 pagina’s, € 24,95. Te bestellen via www.nooitmeeraankomen.nl.


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten