Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
13 September 2016

Nooit meer te druk

Door: Reina

Nooit meer te druk

Stroomt je mailbox zo na de vakantie over? En antwoord je op de vraag ‘Hoe gaat het met je?’ alweer dat je het ‘druk’ hebt? Lees dan eens dit boek “Nooit meer te druk”. Het helpt je bij het maken van keuzes om wat meer rust in je leven te krijgen. Recent psychologisch onderzoek en ervaringen bij bedrijven als Disney en Microsoft zijn de uitgangspunten van de auteur: (bedrijfs)psycholoog Tony Crabbe. Hij maakt duidelijk dat ontspanning géén tegenwicht biedt tegen drukte. Ook in onze vrije tijd schakelen we immers vrij jachtig tussen familieverplichtingen, sociale media en digitale consumptie.

Tips

Het is een helder geschreven verhaal, zonder belerend te zijn. En ik vind het boek zeker een aanrader voor iedereen die het voor zijn of haar gevoel altijd druk heeft. Al volg je maar een paar van de tips op, dan verandert er al het nodige in je leven. Doe bijvoorbeeld eerst een belangrijke klus als je werkdag begint en lees pas later op de ochtend (als je aandacht minder wordt) je e-mail. En check maar 2 keer per dag je e-mail en je facebookpagina en niet de hele dag door. En denk eens na wat er zou veranderen als je je innerlijke waarden voorop zou stellen in plaats van je carrière? Uiterlijke successen (geld en materiaal) bepalen immers niet hoe écht gelukkig je bent.

15 dierbaren

Heel bijzonder is ook het hoofdstuk dat ingaat op relaties. Heb je dat gelezen dan begrijp je waarom Crabbe aan het begin van dat hoofdstuk stelt ‘waarom we beter af zijn met minder vrienden’. Niet dat we zonder relaties kunnen, want we leven langer, gelukkiger en gezonder mét. Maar we blijken beter af als we focussen op een kleiner aantal en die relaties verdiepen: onze 15 dierbaarste vrienden en familie. Experimenteer maar eens met de tip om telefoonvrije uren in te lassen, terwijl je met mensen bent die belangrijk voor je zijn. Het brengt je veel. Lezen dit boek! (RB)

Nooit meer te druk, Tony Crabbe, Luitingh-Sijthoff, ISBN 9789024572687, 368 pagina’s, € 17,99 (e-book € 12,99)


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten