Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
12 May 2016

Nieuwe vorm van buiten-workouts

Door: Reina

Nieuwe vorm van buiten-workouts

Tijd, geld en motivatie zijn belangrijke factoren waardoor jongeren en ouderen weinig aan beweging doen. Een nieuwe vorm van buiten-workouts op speciale toestellen kan daar een oplossing voor bieden. Bedenker Kompan Sport & Fitness heeft vorig jaar een test trainingslocatie aangelegd in Dordrecht. Daar kunnen op nieuw ontwikkelde trainingstoestellen en vloerpatronen honderden verschillende oefeningen uitgevoerd worden. Van bootcamp tot circuit training, van street workout tot cross training. Iedereen kan op zijn eigen niveau bewegen. Kinderen en tieners op een speelse manier, fanatiekere sporters kunnen aan fitness doen en ouderen aan gezonde bewegingsvormen. De toestellen zijn ook geschikt voor mensen met een beperking. Bekijk hier een video van buiten-workouts.

Geïntegreerde aanpak

Nieuw aan het hele concept is de geïntegreerde aanpak. Kompan legt niet alleen een buitentrainingslocatie aan met robuuste en vandalismebestendige toestellen. Via een bijbehorende app kunnen mensen uitleg krijgen over oefeningen, hun prestaties bijhouden, via een Facebook-achtige community in contact komen met andere sporters en op de hoogte blijven van speciale trainingssessies. Daarnaast kunnen lokale trainers hen begeleiden en motiveren.

Plannen

Het bedrijf is nu in gesprek met gemeentes, recreatieterreinen, woningbouwcorporaties en hotels om dit jaar 20 tot 25 nieuwe, openbare trainingslocaties aan te leggen.

Bron: Kompan

 

 


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten