Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
11 April 2011

Nieuwe papieren NEVO-tabel

Door: Mary

Nevotabel met nieuwe analyses

Binnenkort verschijnt de nieuwe gedrukte NEVO-tabel. Dat vertelden Martine Jansen –van der Vliet en Susanne Westenbrink van het RIVM in hun presentatie. Deze papieren versie bevat de analyses van 2080 voedingsmiddelen voor wat betreft 47 voedingsstoffen. De online-versie van de NEVO-tabel die tegelijkertijd weer geüpdate wordt, levert per voedingsmiddel 178 voedingstofgehaltes.

Als de behoefte aan de papieren versie voldoende blijkt, gaat de gedrukte versie waarschijnlijk elke 2 jaar verschijnen. In de nieuwe NEVO-tabel zijn veel vernieuwde analyses opgenomen van vlees, brood en bier. Vanwege verbeterde analysetechnieken is het foliumzuurgehalte in de nieuwe tabel bij veel voedingsmiddelen hoger dan in de oude tabel en ook is in de nieuwe tabel de energieleverantie van bepaalde voedingsvezels meegenomen. Daarom is het energiegehalte van veel hoogvezelproducten in deze tabel hoger dan voorheen.

Westenbrink sprak ook over Europese ontwikkelingen op het gebied van voedingsstofanalyse. Ze gaf daar bij de tip dat via de Eurofir-website het heel gemakkelijk is online toegang te krijgen tot de voedingswaardeanalyses van veel buitenlandse tabellen.


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten