Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
03 March 2014

Nieuw topcentrum voeding en beweging: Eat2Move

Door: Reina

atlete

Eat2Move wordt het nieuwe topcentrum dat zich zal richten op innovatie rond voeding en beweging. In dit topcentrum werken 8 Gelderse organisaties op het gebied van sport, voeding en gezondheid samen. Het initiatief gaat deze zomer van start en heeft een looptijd van 6 jaar.

Eat2Move richt zich onder meer op de voedingsstatus en het gezondheidsprofiel van sporters. Zo wordt geanalyseerd of er tekorten aan voedingsstoffen zijn en wat nodig is om herstel te optimaliseren. Ook kunnen bijvoorbeeld voedingsmiddelen worden ontwikkeld en getest met specifieke eiwitten gericht op spieropbouw en herstel van spierkracht na een operatie. Het topcentrum is een virtuele organisatie. Alle activiteiten worden uitgevoerd binnen de deelnemende organisaties, in nauwe samenwerking met elkaar. De deelnemers zijn Wageningen Universiteit, Ziekenhuis Gelderse Vallei, InnoSportNL, NOC*NSF, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, NIZO food research, FrieslandCampina, Sport Centrum Papendal met Wageningen Universiteit als zogeheten penvoerder. Het topcentrum koppelt kennisontwikkeling direct aan innovatietrajecten met bedrijven om producten en diensten te ontwikkelen voor de sport en de zorg.

Prof. Frans Kok en Diederic Klapwijk (bestuursleden van initiatiefnemer Alliantie Voeding Gelderse Vallei) benadrukken: ‘Eat2Move gaat over het belang van voeding en bewegen voor de conditie van mensen. De resultaten bij topsporters zijn toepasbaar voor breedtesporters en de bevolking in het algemeen. In het bijzonder geldt dit voor ouderen en patiënten die herstellen van een operatie of ziekte. Ook dan wordt het lichaam zwaar belast en levert het een “topprestatie”. ’

Voor het project stelt de provincie Gelderland 2 miljoen euro beschikbaar voor de periode 2014-2017 en reserveert 2 miljoen euro voor de periode 2018-2020. De deelnemende organisaties steken zelf ook 4 miljoen in Eat2Move.

Bron: Wageningen UR


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten