Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
18 September 2013

NEVO-bestand geactualiseerd

Door: Karine

Nieuw NEVO-bestand

Nieuw NEVO-bestand

Het Nederlands Voedingsstoffenbestand (NEVO) online is door het RIVM geactualiseerd. De belangrijkste wijzigingen: nieuwe producten zijn toegevoegd, natriumgehaltes geüpdate en vitamine K gehaltes toegevoegd.

Sinds de vorige uitgave van NEVO-online in 2011 zijn er 142 nieuwe NEVO-codes toegevoegd. Er zijn 55 NEVO-codes verwijderd, omdat deze niet meer beschikbaar zijn op de Nederlandse markt.

Nieuw is de toevoeging van vitamine K. Gegevens over het vitamine K-gehalte zijn beschikbaar voor de voedingsmiddelengroepen groenten, fruit, peulvruchten, melk en melkproducten. De overige productgroepen worden in de loop van de tijd verder aangevuld.

Omdat veel producenten van voedingsmiddelen het natriumgehalte in hun producten omlaag hebben gebracht, is een groot aantal natriumgehaltes aangepast.

Andere aanpassingen zijn:

·         nieuwe getallen voor gemiddelde NEVO-codes (bijvoorbeeld ‘vleeswaren gemiddeld’), gebaseerd op innamegegevens van de laatste Voedselconsumptiepeiling

·         update glutenvrije voedingsmiddelen

·         update margarines, halvarines en bak- en braadvetten

·         het vetzuurpatroon van melk en melkproducten

·         opsplitsing jonge, jong belegen, belegen en oude kaas

·         minder vetzuren weergegeven: alleen die ook worden meegerekend in optelling van verzadigde, enkelvoudig onverzadigde, meervoudig onverzadigde en transvetzuren.

Bron: RIVM


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten