Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
08 April 2016

Nederlanders zitten veel binnen

Door: Karine

Ruim twee derde van de Nederlanders gaat weleens de hele dag de deur niet uit in de wintermaanden. Een kwart blijft zelfs minstens een dag per week binnen. Mensen met een hond gaan er aanzienlijk vaker op uit dan mensen zonder hond: slechts een kwart van de mensen zonder hond gaat elke dag naar buiten, terwijl dit geldt voor de helft van de mensen met een hond in de huishouding. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 1000 Nederlanders van 18 jaar en ouder, uitgevoerd door Wageningen University en Staatsbosbeheer in opdracht van een buitensportfabrikant.

Deur niet uit

Jongeren van 18 tot 25 jaar zijn vaker een hele dag binnen dan mensen in andere leeftijdscategorieën. Ze zeggen het `te druk' te hebben om naar buiten te gaan. Slecht weer en geen tijd vormen de belangrijkste belemmeringen om naar buiten te gaan. `Te lui', `geen idee over wat buiten te doen', `geen gezelschap' en `gezondheidsproblemen' zijn andere veelgenoemde redenen waarom Nederlanders minder buiten komen dan ze eigenlijk willen.

Buitenmensen

Hoewel de meeste Nederlanders in de wintermaanden veel binnen doorbrengen, geeft het overgrote deel (78%) aan graag buiten te zijn. Slechts 4% is niet graag buiten. Iets meer dan de helft van de Nederlanders (51%) noemt zichzelf zelfs een buitenmens.

Bron: Wageningen UR


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten