Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
21 February 2012

Nederlanders zijn broodeters

Door: Reina

Vrouw eet broodje tijdens telefoneren

Van alle Nederlanders eet 93% minimaal 1 keer per dag brood. Hiermee loopt Nederland in Europa voorop als broodland. Dit blijkt uit onderzoek van MetrixLab onder 3.000 deelnemers, in het kader van een nieuwe campagne voor het broodsmeersel Lätta. opdracht van Unilever.

Opvallend is dat de hele dag door veel brood wordt gegeten. Vroeger at men brood vooral bij het ontbijt en de lunch. Maar nu is brood ook een tussendoortje en staat het tijdens de borrel op tafel. Ook blijkt uit het onderzoek dat bijna 80% van de Nederlanders het brood besmeert met een broodsmeersel als margarine of boter.

Bij een bezoek aan 20 bakkers in Rotterdam blijkt dat op een willekeurige dinsdagochtend al in totaal 97 soorten brood verkrijgbaar zijn. Rondvraag onder dezelfde bakkers toont aan dat dit eind jaren ’80 om gemiddeld 18 broden ging.

Bron: Unilever


Leony Roobeek, , 21 February 2012:
Oei...tel daar alle "broodachtigen" bij op en je hebt de basis voor de laaggradige ontstekingsziekten....HVZ,diabetes type 2, depressie, hypertensie,reuma, arthrose, arthritis.....

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten