Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
28 November 2011

Nederlander eet nog steeds te weinig vis

Door: Angela

Vis

Foto: Nederlands Visbureau

Gemiddeld zet de Nederlander eens in de 3 weken vis op tafel, terwijl 2 keer per week wordt aanbevolen. De visconsumptie daalt zelfs licht, zo blijkt de meest recente consumptiecijfers van het Nederlands Visbureau.

Ten opzichte van vorig jaar is vooral de consumptie van verse vis afgenomen. De consumptie van visconserven is met 10% gedaald. Consumptie van diepvriesvis is redelijk stabiel, waarbij producten als vissticks, lekkerbekjes en pangasius zelfs een positieve ontwikkeling laten zien.

In vergelijking met andere Europese landen wordt er in Nederland erg weinig vis gegeten. Zo eten Belgen met 12 kg per jaar ruim 3 keer zoveel vis als Nederlanders. In Zuid-Europese landen als Italië ligt de thuisconsumptie van vis zelfs rond de 20 kg per jaar.

Om de visconsumptie in Nederland te stimuleren is het Nederlands Visbureau dit jaar gestart met de campagne “Mannen van de Zee”. In deze campagne wordt het verhaal achter de vis verteld door gepassioneerde mensen die dagelijks met vis te maken hebben. Er is ook aandacht voor seizoenen, zodat de consument weet wanneer hij het beste welke vis kan eten.

Bron: Nederlands Visbureau


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten