Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
04 June 2013

Nederland ontwikkelt een nieuwe eetcultuur

Door: Reina

Veggieburger

Langzamerhand worden vegetarische maaltijden en duurzaam vlees een vast onderdeel van het Nederlandse menu, net als pasta en rijst decennia geleden. Naar aanleiding van de berichten rondom de vleesschandalen is 5,3% van de Nederlanders minder vlees en 7,1% minder van bepaalde soorten vlees gaan eten. Verder kiest 11,6% voor biologisch of duurzaam vlees. Dit blijkt uit onderzoek van Kien Panelwizard, in opdracht van Natuur & Milieu.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 758 Nederlanders van 18 jaar en ouder, representatief voor Nederland wat betreft geslacht, leeftijd, opleiding, gezinssituatie en arbeidsparticipatie. Olof van der Gaag, hoofd marketing en campagnes bij Natuur & Milieu: 'We zitten middenin een omslag van ons eetpatroon. De flexitariër heeft de toekomst. Dat is ook nodig om een groeiende wereldbevolking goed te kunnen laten eten zonder de wereld op te eten. Steeds meer mensen staan bewust stil bij hun vleesconsumptie.’

Ook eerdere onderzoeken laten zien dat het Nederlanderse eetpatroon verandert. Volgens onderzoek van Motivaction (2012) is 86% van de Nederlanders flexitariër. De vleesconsumptie is dalende, zo blijkt uit cijfers van GFK uit 2012. Trendwatchers als Bakas voorspellen dat mensen steeds minder vlees zullen eten. Uit het onderzoek van Kien Panelwizard blijkt dat de potentiële vraag naar vleesvervangers hoog is: 24% zou wel vaker voor een vleesvervanger willen kiezen.

Bron: Natuur & Milieu


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten