Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
26 January 2011

Nederland 12e op wereldranglijst kanker

Door: Karine

Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Nederland staat 12e op de lijst van landen waar kanker het meeste voorkomt, aldus het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Volgens de meest recente kankerstatistieken van de Wereldgezondheidsorganisatie, krijgen jaarlijks 286,8 op de 100.000 mensen in Nederland kanker. Denemarken is ‘s werelds koploper met 326,1 gevallen van kanker per 100.000 mensen.

De hoge notering van Nederland kan gedeeltelijk verklaard worden door goede diagnose  en registratie van de ziekte. Maar ook voeding en leefstijl spelen een  belangrijke rol bij de hoge notering. Nederland kent een hoog percentage rokers, een hoge alcoholconsumptie en een toenemend aantal mensen met overgewicht: risicofactoren voor kanker.

Uit de cijfers, die zijn aangepast naar leeftijd, blijkt verder dat Nederland op de 24e plaats staat voor kankerincidentie bij mannen en op de 5e plaats voor kankerincidentie bij vrouwen. Wat betreft borstkanker, een vorm van kanker die verband houdt met overtollig lichaamsvet en alcoholconsumptie, staat Nederland op de 4plaats.
Landen met hoge inkomens kennen over het algemeen meer kankergevallen dan landen met lagere inkomens. Zo bestaat de top 20 voornamelijk uit Europese landen. De enige niet-Europese landen zijn Australië, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten, Canada, Israël, Uruguay en Frans-Polynesië. 

Wetenschappers schatten dat een gezond voedingspatroon, voldoende lichaamsbeweging en een gezond gewicht een derde van de meest voorkomende gevallen van kanker kunnen voorkomen. Door niet te roken en verstandig te zonnen kunnen mensen hun risico op kanker nog verder verlagen.

Bron: www.wereldkankeronderzoekfonds.nl


reina van Bruggen, , 09 February 2011:
over deze website hadden we al eerder een nieuwsbericht, namelijk op 2 december. in die week is deze site gelanceerd: http://www.nieuwsvoordietisten.nl/nieuws/nieuws/article/lancering-website-voor-kankerbehandelingen/
Maartje Swillen, , 09 February 2011:
Teveel mensen worden met kanker geconfronteerd. Want voor elke patiënt die zware behandelingen moet ondergaan voor een soms erg schamele overlevingskans, staat er een hele familie- en vriendenkring lijdzaam toe te kijken.

Op www.reliablecancertherapies.com staat informatie die zowel voor patiënten als hun naasten van belang kan zijn. Over de diagnose, over therapieën, over types kanker, over de kans op een terugval, over het risico dat bepaalde personen lopen.

Geïnformeerde patiënten zijn er vaak twee waard.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten