Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
08 March 2012

NCV start eigen zorgnetwerk


NCV

De Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) heeft een eigen diëtistennetwerk gelanceerd. Hierdoor kunnen leden van de NCV met korting naar de gespecialiseerde diëtist.

Bianca Rootsaert, directeur van de NCV: 'We hebben van de nood een deugd gemaakt. Nu dieetzorg uit het basispakket is gehaald vrezen wij dat veel minder mensen met coeliakie gebruik maken van een diëtist. Door een eigen netwerk van diëtisten op te bouwen kunnen wij onze leden actief doorverwijzen tegen een gereduceerd tarief en zorgen we tevens voor kwalitatief hoogwaardige en vooral beter dieetadvies. daarmee bieden wij onze leden een grote meerwaarde.’

Diëtisten, aangesloten bij het netwerk, krijgen trainingen om optimaal advies aan mensen met een glutenvrij dieet te kunnen geven. Dat laatste is nodig omdat te vaak blijkt dat er weinig specialistische kennis aanwezig is over dit dieet bij veel diëtisten.

In Nederland neemt het aantal mensen met een glutenvrij dieet in hoog tempo toe door de toename van het aantal gediagnosticeerde patiënten met coeliakie of dermatitis herpetiformis.

Bron: NCV


Karine Hoenderdos, , 09 March 2012:
Dag Joyce, dan moet je even contact opnemen met de NCV!
Joyce Bijl, , 08 March 2012:
Ik zag het al op LinkedIn. Mijn praktijk is net van start gegaan en ik ben zeker geïnteresseerd. Graag krijg ik meer info van jullie.

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten