Nieuws

 

< vorig nieuwsitem
12 October 2011

Nationaal Beweeg Onderzoek van start

Door: Reina

Hardlopen

Op 1 oktober is het Nationaal Beweeg Onderzoek van start gegaan. Aan dit onderzoek kunnen alle Nederlanders deelnemen. Voor het eerst wordt er op grote schaal onderzocht in hoeverre Nederlanders voldoen aan de verschillende beweegnormen binnen de Schijf van 3, en hoe het is gesteld met het zitgedrag van Nederlanders. Het onderzoek is een initiatief van EFAA in samenwerking met de HDD Group, Activity Workx en Kennispraktijk.

Het zitgedrag wordt ook meegenomen in het onderzoek. Er zijn namelijk steeds sterkere aanwijzingen zijn dat naast inactiviteit ook de tijd die men dagelijks zittend doorbrengt een belangrijk gezondheidsrisico oplevert.

Deelnemers aan het onderzoek beantwoorden elke 3 maanden 7 vragen en krijgen telkens een rapport met hun resultaten. Daaruit wordt duidelijk of ze voldoende bewegen voor hun gezondheid. Daarnaast staat hen een gratis persoonlijk leefstijlplatform ter beschikking, met e-learning modules, een online oefenplan en de mogelijkheid om een eigen beweegplan op te stellen. Deelname aan het onderzoek is geheel gratis en men kan zich inschrijven op www.nationaalbeweegonderzoek.nl.

Bron: EFAA


Geen reacties

Voeg reactie toe (alleen diëtisten en gezondheidsprofessionals)

*

* - verplicht veld

*
*
*
*
 
 
 
 
 
 

NieuwsvoorDietisen.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten